Mislite da je nepotrebno?
Čućemo se kada ostanete bez podataka!

Održavanje računara

Vrlo mali broj korisnika računara vrši bilo kakvo održavanje računara. Situacija je obično haotična i prepuštena samoj sebi. Kada dođe do oštećenja ili onesposobljavanja operativnog sistema, računar se nosi u obližnji servis ili se pozove klinac iz komšiluka koji sve zna i stvar se nekako dovede u red. Nije posebno bitno što se tom prilikom najčešće ostane bez važnih dokumenata, fotografija, tonskih ili video zapisa, bitnih adresa i sl.

Ovo nije veliki problem kod računara koji predstavljaju kućne multimedijalne uređaje čija je osnovna namena: igranje, internet, slušanje muzike, gledanje filmova, Fejsbuk, Skajp itd.
Problem je kada do toga dođe na računaru koji je namenjen skladištenju i obradi poslovnih podataka bilo koje vrste.

Žalosno je što je ovakav tretman računara kod nas široko rasprostranjen čak i u poslovnom svetu. Firme često imaju 5 ili više računara koji su ponekad i povezani u mrežu, rade sa važnim poslovnim podacima ali zadužen za održavanje bude obično priučeni portir ili sin kafe kuvarice, student kome je dosta koliko god malo mu platili. U slučaju oštećenja jednog ili više računara (hardverskog ili softverskog) često se izgube važni poslovni podaci. Tada izgubljene podatke unose ponovo, ako imaju uopšte odakle da ih prepišu. To nije dobra praksa u poslu, nikako!

Dbaja studio se više od jedne decenije bavi održavanjem poslovnih računara u šta bismo svrstali sledeće:

Cilj nam je da klijent nikad ne izgubi bitne poslovne podatke kao i da u slučaju kvara bilo koje vrste u najkraćem vremenskom roku i po najpovoljnijim uslovima obezbedimo nastavak funkcionisanja računarskog sistema.

Mi konstantno pratimo trendove kako bi svojim klijentima na vreme preporučili aplikacije koje bi im značajno unapredile ili olakšale poslovanje.